wolvesland sau straja ?

martie 10, 2013 - 5:25 pm No Comments

Pe site-urile de socializare staţiunea Straja a primit o nouă denumire. Paradoxul este însă că nici auto­ri­tăţile locale şi nici investitorii de aici nu au auzit de nicio hotărâre oficială prin care staţiunea are un nou nume.Persoanele care nu au auzit de această staţiune montană şi văd materialul de prezentare pe site-ul de socializare vor asocia zona cu noua denumire, Wolvesland – Straja. Oare în cât timp Straja îşi va pierde  … citeste tot aricolul (Gazeta de dimineata)

 

Încep prin a spune că nu sunt de acord cu noua denumire a staţiunii. De ce ? Pentru că Straja este un nume foarte cunoscut în România, mai cunoscut decât Lupeni, şi nu cred că ar trebui schimbat. Aceast schimbare o să creeze confuzie, eventual să se piardă clienţii care cauta cazare în Straja, nu în wolvesland.  Din câte am înţeles noua denumire este doar o idee a unui agent privat, deci nu e o denumire oficială… încă.  Ar trebui oprită această campanie de schimbare a denumirii, pentru că s-au investit mulţi bani în promovarea brad-ului Straja, bani care o să se piardă.

Şi dacă ar trebui neaparat un alt nume, ar suna mult mai bine Ţinutul Lupilor (vezi Trecatoarea Lupilor) sau orice alăa denumire în limba română, deşi zona asta nu a fost niciodată cunoscută ca un ţinut al lupilor. Oraşul nostu se numeşte Lupeni doar pentru că a fost fondat de sătenii din Valea Lupului.

Share Button

Leave a Reply

*