Palatul Cultural pe Facebook

august 1, 2011 - 5:39 pm 5 Comments

Nu de mult timp pe Facebook a apărut un event “Salvarea culturii in municipiul Lupeni, Palatul Cultural !”, unde mai mulți tineri discută problema Palatului Cultural. Ideea nu este rea dar dacă faci asta doar ca să pari interesant o faci degeaba. S-a creeat event-ul, s-au trimis invitații,s-au pus poze,… ce se întamplă după ? Au apărut niște ideei pe acolo, a apărut o firmă care oferă servicii de restaurare, în rest doar comentarii inutile. Palatul arată groaznic, dar dacă doar ne plângem nu o să se repare singur. Știu că există o asociație “Prietenii Palatului Cultural” dar în afară de câteva comentarii pe blogul  ASR Prinț Radu nu am auzi nimic de ei.

Din câte am citit prin presă, există un proiect de restaurare al palatului care a fost și aprobat, dar înca nu au sosit banii. Sper să nu fie doar o pastilă aruncată de primar pentru adormirea electoratului.

Eu cred că renovarea palatului este un test pentru noi, pentru comunitate. Daca nu reușim să îl renovam nu ne putem numi comunitate,o să fim doar o adunătură de oamenii care stăm în același loc doar pentru că ne-am născut aici. Palatul a fost construit într-o perioadă în care orașul înflorea… dacă o să se dărâme o să fie un semn clar că orașelul nostru se ofilește.

Foto:Adrian Karacsony

Share Button

5 Responses to “Palatul Cultural pe Facebook”

 1. ocsike Says:

  Chiar păcat. Clădirea e frumoasă.
  E bine că totuşi tinereii aceaia încearcă să atragă atenţia, cum pot şi ei.

 2. lupenean Says:

  dap. am spus ca ideea este buna.

 3. Florin Ruşanu Says:

  O să mă aprofundez puţin şi o să scriu şi eu despre asta, mersi de info!

 4. » Blog Archive » palatul minerilor e aproape restaurat Says:

  […] pentu restaurarea palatului. Am mai vorbit de multe ori despre istoria acestei clădiri, despre protestul tinerilor din oraş şi despre momentul în care au început lucrările de restaurare. […]

 5. Mirela Says:

  Frumoasa cladire, bine ar fi sa fie si intretinuta.

Leave a Reply

*