Adevărații interlopi

februarie 13, 2016 - 7:00 pm No Comments

Se pare că am lipsit mult de acasă. Nu mai sunt la curent cu viața din Lupeni. În ultima săptămână peste tot se aude de „interlopul” din Lupeni, rețele de traficanți de droguri din Lupeni sau jurnaliști care umblă cu pistol. Mă întreabă colegii de la muncă, dacă cunosc vreun interlop :). Spre rușinea mea, nu cunosc nici unul.
Din câte văd, există o bătălie în presa locală. Unii jurnaliști spun că în Valea Jiului este ca în vestul sălbatic, alți îi ceartă pentru imaginea negativă pe care o creează. După părea mea toți au dreptate. Au dreptate și cei care spun lucrurilor pe nume și arată cu degetul ce nu e bine, dar și cei care sunt mai atenți cu imaginea pe care o creează atunci când vorbesc de Valea Jiului. Timp de 25 de ani presa centrală a creeat o imagine total greșită despre noi, au aruncat cu rahat în noi de fiecare dată când au avut ocazia. Probabil și asta a dus în timp la starea în care se află acum valea. Pentru asta oamenii care au oarecare popularitate în zonă ar trebui să fie mai atenți când dau titluri.
Clar, lucrurile nu merg bine, au ieșit oamenii în stradă. De obicei când ies minerii în stradă, ceva e foarte putred. Eu zic să lăsăm justitia să îl judece pe interlopul din Lupeni și să ne concentrăm mai mult pe cei care fac cel mai mare rău zonei: primari corupți, șefi de sindicat corupți sau directori corupți. Ăștia sunt adevărații interlopi ai Văii Jiului.

Share Button

Leave a Reply

*