Ce se mai întâmplă prin Lupeni

aprilie 6, 2015 - 1:16 pm No Comments

Nu se mai aude nimic de vechiul nostru primar, de când a fost supendat nu mai știu nimic.

Potrivit directorului Cancelariei Prefectului, Dan Terteci, „Prefectul judeţului Hunedoara a emis ordinul de constatare a suspendării de drept a mandatului primarului municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă. Prerogativele primarului vor fi preluate de viceprimarul localităţii, în conformitate cu prevederile legale”.

Presupun că Lungan a preluat funcția de primar, și probabil o să o păstreze până la terminarea cercetărilor. Eu speram la alegeri anticipate, dar se pare că alegerile se fac doar în momentul in care există un verdict. Deci se poate să rămânem cu Lungan până în 2016, dacă nu se termină cercetările.

Art. 77. – (1) În exercitarea funcţiei primarul este ocrotit de lege.

(2) Mandatul primarului se suspendă de drept numai în cazul în care acesta a fost arestat preventiv. Măsura arestării preventive se comunică de îndată de către parchet sau de instanţa de judecată, după caz, prefectului care, prin ordin, constată suspendarea mandatului.

(3) Ordinul de suspendare se comunică de îndată primarului.

(4) Suspendarea durează până la încetarea situaţiei prevăzute la alin. (2).

(5) Dacă primarul suspendat din funcţie a fost găsit nevinovat, acesta are dreptul la despăgubiri, în condiţiile legii.

În partea cealaltă văd mișcări de trupe. S-a format noul PNL Lupeni, și-au ales noua conducere și au reînceput vestitele chefuri la Montana.

 

Share Button

Leave a Reply

*