votam degeaba

mai 22, 2012 - 9:28 pm No Comments

De ce votăm liste pentru consiliul local ? Toată lista prezentată de fiecare partid strânge un numar de voturi și în funcție de procentul acumulat fiecare partid primește un numar de locuri in consiliu. Adica toți candidații strâng voturi pentru maxim primii zece din lista. De ce nu candidează fiecare pentru el ? De exemplu eu aș vrea să fiu reprezentat în consiliul local de Andreea Muraru (usp) sau de Alina Hiciu (usl) sau de Victor Palivan (partidul verde), dar nu pot să votez cu ei, pentru că fără să vreau aș vota automat pe Rezmeriță sau pe Marcel Rad,  iar asta NU O SĂ SE ÎNTÂMPLE !

O altă tâmpenie este alegerea primarului din primul tur. Teoretic se poate ca urmatorul primar să fie ales doar cu 15%. Dacă scădem populația fără drept de vot, mai scadem pe cei care nu votează, s-ar putea (teoretic) ca 1000-2000 de voturi să fie de ajuns pentru scaunul de primar. GROAZNIC ! Din fericire nu cred că o să se ajungă aici pentru că unii candidați sunt foarte slabi.

Tot aud acest clișeu  “Odată la patru ani tu decizi”, dar de obicei nu ai pe cine să votezi si daca ai degeaba votezi, oricum ei pun pe cine vor. Aștept ziua în care consiliul local va fi ales în urma unui vot uninominal pur, până atunci nu mai votez !

Share Button

Leave a Reply

*