politica in feribot

decembrie 7, 2011 - 10:55 am 3 Comments

De cand am scris ultima dată pe blog, s-au întâmplat nişte treburi tare interesante pe scena politică locală.  După surprinderea mea aproape toată organizaţia PNL Lupeni a trecut la PDL în frunte cu fostul lider liberal Constantin Brânduşe,probabil viitorul candidat PDL Lupeni pentru funcţia de primar.  Se spunea prin presă despre o întelegere la nivel înalt prin care jocurile erau făcute deja pentru oamenii care trebuie să câştige, adică Moloţ la judeţ, Ridzi la Petroşani şi Resmeriţă la Lupeni.  Se tot povestea de înţelegeri ascunse între PDL Petroşani şi PSD Lupeni, între PSD Lupeni şi Moloţ şi aşa mai departe. Toate au mers perfect, exact cum se spunea în presă, Moloţ l-a suspendat pe Brânduşe, PSD Petrosani a fost slăbită clar, probabil de clanul Resmeriţă, mai trebuia ca PDL Lupeni să rămână exact cum era,  adica neimportantă. În urma acestei mutări actualul primar nu mai e atât de sigur de victorie, deci un lucru e clar :  Resmeriţă si-a luat mumu. Probabil asta a declanşat şi atitudinea necontrolată a juniorului, care s-a apucat să spună nasoale de primarii din Valea Jiului, inclusiv de Ridzi ?!?… bineînteles  şi-a luat-o peste bot imediat.

Să revenim la “trecerea” liberalilor în barca portocalie. După părerea mea a fost o mişcare greşită, scopul scuză mijolacele câteodată, dar acum nu. Dacă erau atât de hotărâţi să îl dea jos pe Resmeriţă puteau să rămână în PNL şi să lupte în continuare. Dacă pierdeau, pierdeau ca nişte oamenii respectabili, aşa şi-au pus din start o etichetă de oamenii…. nerespectabili, oamenii care se duc unde e bine, oamenii care vor cu orice preţ să câştige. Ei spun că au facut asta pentru locuitorii oraşului….da sigur. Pentru oamenii nu prea o să conteze cine castigă. Dacă o să câştige Resmeriţă o să fie la fel, adică rău. Dacă o să câştige Brânduşe o să se întâmple în felul următor: în primele luni o să arunce prin presa toate neregulile făcute de Resmeriţă şi nu o să facă nimic; dupa vreo doi ani când la fel nu o să facă nimic o să dea vina tot pe Resmeriţă, o să spună ca are prea multe datorii făcute de fosta administraţie şi nu are bani; după patru ani când o să candideze din nou o să ne spună că el ar fi facut mai multe, dar în patru ani doar a reparat greşelile lui Resmeriţă. Deci pentru oameni o să fie exact la fel, adică rău.

Îmi spunea cineva să mă uit şi la om când votez nu doar la partid. Nu am cum pentru că omul e om până câştigă alegerile, după care devine doar un pion al partidului şi un servitor al propriilor interese sau a celor care l-au sponsorizat, după caz. Drept urmare nu o sa votez pe nimeni !

Share Button

3 Responses to “politica in feribot”

 1. nely Says:

  Ceea ce relatezi tu mai sus, nu-i nimic nou! Chestiile astea nu se-ntampla doar in Valea Jiului, si nu se-ntampla doar in campania asta electorala! Este un cliseu in toate orasele tarii! Nici macar nu mai are sens sa te obosesti sa scri depre asta!! Sunt atatea lucruri frumoase care ne pot bine-dispune, ti-as sugera sa scri despre ele! De politica asta murdara , ni-e scarba!!!
  Deci, multe “succesuri” !!!

 2. lupenean Says:

  daca nu le putem face nimic macar sa ii criticam. trebuie sa te intereseze politica pentru ca oamenii astia iau hotarari care te afecteaza si pe tine.

 3. nely Says:

  Cunosc chiar foarte bine cat si cat de mult ma afecteaza politica! Insa, ceea ce nu mi se pare normal este ca politica schimba oamneii!!! Si asta nu-i firesc!

Leave a Reply

*