exista si oameni corecti

septembrie 1, 2011 - 7:11 pm 5 Comments

Am fost aseară să îmi spăl mașina la o splatorie de pe Milea (Sibiu), și ce am vazut acolo nu vezi în fiecare zi. De spălatul mașinilor se ocupau doi kinderi de liceu, probabil făceau și ei un ban în vacanță. No, unul din ei mi-0 spaălat atât de bine mașina că eu de când o am nu am văzut-o atât de curată, nici o pată, nici un fir de praf, nici un strop de apă. Cum am fost tare mulțumit, m-am gândit să îi las la băiat o mică atenție, pentru că o să mai îmi spăl mașina acolo și as vrea să fie la fel de curată. Dar cand am vrut să plătesc și să îi las “mica atenție” mi-a spus că el nu are voie să încaseze bani și m-a trimis la șeful lui. M-am dus la șeful lui să îi plătesc și i-am lăsat lui și bacșișul. În timp ce îmi scoteam mașina, am văzut cum șefu s-a dus la angajat i-a dat toți banii care erau în plus și i-a arătat că sunt de la mine. Ce poate să te stimuleze să muncești mai mult de atât ? Banii nu erau mulți, însa gestul șefului cred ca l-a făcut pe kinder să muncească cu plăcere. Sunt curios oare ce se întamplă în Lupeni, daca lași bacșiș șefului, de exemplu la Croco …

Share Button

5 Responses to “exista si oameni corecti”

 1. Florin Ruşanu Says:

  Mai rar faze de genu’, mai ales la patronii români care s’ar f__e şi singuri pentru un leu…

 2. verdedeparis Says:

  Cat de interesant ca niste gesturi care tin de etica personala si profesionala au ajuns sa ne impresioneze atat de mult, in timp ce in alte tari sunt considerate lucruri normale, la ordinea zilei.
  Daca as trece prin Sibiu, mi-as spala masina acolo numai de dragul povestii asteia, sincer. Lasa un nume de la spalatorie :))))

 3. lupenean Says:

  habar nu am cum ii zice. noi ii spunem “pe Milea”

 4. nely Says:

  cine-i Croro????

 5. lupenean Says:

  croco e un tip care are o spalaorie la intrare in oras. chiar langa noua benzinarie Baril

Leave a Reply

*