despre politica … din Turnu Rosu

septembrie 25, 2020 - 11:19 am No Comments

Vreau sa va spun ca ma uit la oamenii din Turnu Rosu cu o mica invidie. Am vazut la voi in sat oamenii de peste 60 de anii care isi aduc aminte ca au fost colegi de clasa sau oamenii in varsta care sunt prietenii de o viata.  Tot la voi in sat am vazut ca lumea se tine de neam si dupa 5 generatii, si sunt aproape toti in acelasi loc. Sa cresti in acelasi sat cu verisori de gradul 3 sau sa locuiesti in acelasi sat cu prietenii din copilarie, sunt lucruri la care eu pot doar sa visez. Familia mea este foarte rasfirata in toata tara, am rude in Hunedoara, in Cluj, in Bistrita, in Timisoara si nu va mai spun de cei plecati din tara. Cu prietenii din copilarie este la fel, au plecat fiecare pe unde au putut.

La inceputul anilor 50 au venit comunistii la putere si au inceput colectivizarea in satul bunicului meu, un sat micut, pe langa Cluj. Cei mai lenesi oamenii din sat, “putorile” satului au ajuns sefi si au inceput sa fure in numele colectivizarii tot ce au gasit prin gopodarii. I-au luat bunicului meu toate animalele si toate pamanturile, dupa care l-au pus sa lucreze pentru ei, pe pamanturile lui. Din cauza politicienilor de atunci bunicul meu si-a luat ranita in spate si a plecat in lume sa isi faca un rost, lansad in urma parintii, familia si prietenii.  A ajuns in Valea Jiului unde si-a crescut copiii, si unde m-am nascut si am crescut si eu.

La inceputul anilor 90 au venit la putere noii comunistii si la fel ca in trecut au pus in functii de conducere, toti hotii si toti bisnitarii. La fel ca in trecut au inceput sa fure si au falimentat toate minele din Valea Jilui. M-am trezit la 20 de ani intr-un oras fara viitor, un oras din care toata lumea pleca. La fel ca bunicul meu si tot din cauza politicienilor a trebuit sa imi iau rucsacul in spate si am fost nevoit sa plec de acasa, sa imi las in urma parintii, familia si prietenii.

Trebuie sa aveti mare grija cu cine votati. Daca o sa alegeti in continuare un hot care doar va fura si nu face nimic pentru satul vostru, copiii vostrii, nepotii vostrii o sa place din sat, daca nu au plecat deja, si o sa ramaneti singuri cum au ramas parintii si bunicii mei. Dana Morar spunea ca ar vrea ca Turnu Rosu sa fie in 15 ani, un sat in care fetita ei sa aleaga sa ramana. Dupa cum merg lucrurile in prezent, nu stiu daca are nevoie de 15 ani sa se decida.

Pana acum tot auzeam oamenii care spuneanu ca nu ai cu cine sa votezi, ca sunt toti la fel. Da, pot sa le dau dreptate, stiu ca toate se trag din FSN-ul lui Iliescu, dar acum exista o varianta foarte buna. Cele doua partide care formeaza Alianta USR PLUS s-au nascut in strada din oamenii ca mine sau oamenii ca tine, oamenii care au inghetat in frig zile intregi protestand impotriva vechior partide.

Daca pana acuma nu aveati cu cine, acum aveti.

Share Button

Leave a Reply

*