zamolxe in biserica ortodoxa

mai 11, 2013 - 8:17 pm 1 Comment

De obicei merg  rar la biserică  dar în urmă cu câteva zile am urcat la biserica preotului Ciocan din centru. Prima chestie care mi-a atras atenția a fost poza lui Eminescu pe una din ferestrele biserici. M-am învartit un pic în jurul biserici și am observat ca nu e singurul care nu prea se potrivește într-o biserică ortodoxă. Mai sunt poze cu Mihai Viteazu, Tudor Vladimirescu, Decebal, Burebista, Deceneu și chiar cu ZAMOLXE.

IMG453

Eu nu sunt chiar expert în relgie dar din cate știu ZAMOLXE e practic un alt Dumnezeu, era zeul suprem al dacilor. Iar Decebal, Burebista și mai ales Deceneu nu avut nici o legatură cu religia noastră ei se rugau la mai mulți zei, deci practic erau păgâni.

Oare oamenii care merg la biserica își fac cruce în dreptul lui Zamolxe ? Pentru ca nu e bine, dacii își arătau altfel credința față de zeul lor și anume prin jertfe. Alegeau pe cel mai vredic fiu al lor și îl aruncau pe o masa plină cu țaruși, dacă tânărul murea jertfa era acceptată, daca nu căutau altul, …sau ceva de genu.

 

Share Button

One Response to “zamolxe in biserica ortodoxa”

  1. Adina Says:

    Poate erau lucrari facute de anumiti elevi ai unei scoli si ei doar le-au expus, nu cred ca le-au pus cu rea vointa.

Leave a Reply

*