De obicei merg  rar la biserică  dar în urmă cu câteva zile am urcat la biserica preotului Ciocan din centru. Prima chestie care mi-a atras atenția a fost poza lui Eminescu pe una din ferestrele biserici. M-am învartit un pic în jurul biserici și am observat ca nu e singurul care nu prea se potrivește într-o biserică ortodoxă. Mai sunt poze cu Mihai Viteazu, Tudor Vladimirescu, Decebal, Burebista, Deceneu și chiar cu ZAMOLXE.

IMG453

Eu nu sunt chiar expert în relgie dar din cate știu ZAMOLXE e practic un alt Dumnezeu, era zeul suprem al dacilor. Iar Decebal, Burebista și mai ales Deceneu nu avut nici o legatură cu religia noastră ei se rugau la mai mulți zei, deci practic erau păgâni.

Oare oamenii care merg la biserica își fac cruce în dreptul lui Zamolxe ? Pentru ca nu e bine, dacii își arătau altfel credința față de zeul lor și anume prin jertfe. Alegeau pe cel mai vredic fiu al lor și îl aruncau pe o masa plină cu țaruși, dacă tânărul murea jertfa era acceptată, daca nu căutau altul, …sau ceva de genu.

 

Share Button

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*