suntem mai putini

noiembrie 10, 2011 - 6:50 am 1 Comment

Au apărut primele rezultate ale recensământului de luna trecută. Evident suntem mai puțini decat în 2002, din 30 000 am ramas doar 23 000. Dacă îi mai scazi pe cei care au buletin de Lupeni dar locuiesc în alt oraș sau în altă țară putem spune ca în 10 ani populația orașului s-a redus cu apropae 30%. Groaznic… dar era de așteptat, după 10 ani de decizi proaste, de incompetență, de servilitate în fața organismelor internaționale. De cand e lumea oamenii se mută după resurse, consumă și pleacă mai departe. Noi mai avem resurse dar nu suntem lăsați să le consumam. În fiecare an vine Jeffrey Franks cu mecla lui de extraterestru și ne spune să închidem minele pentru că… sunt neproductive. Iar politicienii noștrii îl pupă în fund non stop știind că fără flinticul ăla de bani pe care îl aduce de la fmi în fiecare trimestru nu ar putea acoperi găurile rămase în buget, știm noi de ce. Drept urmare minele se vor închide în maxim 10 ani iar în Lupeni o să rămână doar pensionari și câțiva oameni care depind doar de stratul de zăpadă din Straja.

O altă ceafă lată a propus o lege prin care toate municipiile cu o populație sub 40 000 de locuitori să fie retrogradate la rangul de oraș . Sunt șanse foarte mari să fie adoptată legea deci, municipiul Lupeni va deveni oraș. Eu nu sunt de acord cu treaba asta, rangul unei localități nu ar trebui să fie stabilit doar după niște cifre, în mod normal ar trebui să fie luați în calcul și alți factori.

Din păcate în cațiva zeci de ani se poate ca orașul nostru să ajungă exact ca în articolul scris de tuta aia de la Libertatea, care a făcut doua poze la Palatul Cultural și a scris în ziar că orașul Lupeni este părăsit.

Share Button

One Response to “suntem mai putini”

  1. nely Says:

    dar din pacate..asta-i realitatea!!!!

Leave a Reply

*