Scalvi cu voia noastra

mai 12, 2011 - 9:06 pm 5 Comments

Asta suntem. Dacă în trecut aveam mai mulți stăpâni, acum avem doar unul și bun. Ne mințim singuri că suntem liberi, dar defapt avem mâinile legate mai strâns ca niciodată.

 

Uite de ce:

Salariul meu brut este de 1380 de lei, sau cel putin așa îmi scrie pe fluturașul de salariu. Dările către stat direct din salariu sunt de 380 de lei (145-CAS,7-Somaj,76-Sănătate, 152-Impozit). Într-o lună eu cheltui toți cei 1000 de lei rămași și dacă îmi cumpăr mâncare, dacă plătesc chiria, dacă îmi cumpăr benzină eu dau statului 24%.  Adică din cei 1000 de lei mai dau la stat indirect încă 240 de lei și dacă mai pun  accizele la benzină și la bautură, pe care tot eu le plătesc, ajung să dau la stat peste 650 de lei din salariul meu de 1380, aproape JUMĂTATE ! Pe lăngă asta mai dau bani statului ca să îmi permită să dețin o mașină (impozit pe mașină), să îmi permită să circul cu ea străzi(rovinieta), mai dau bani statului că să îmi permită să am o casă pe pamantul lui (impozit pentru locuință). Să nu mai spun că orice altă acțiune care implică statul atrage alți bani.

Dacă cineva numește asta libertate înseamna că nu știe în ce lume trăiește.

Share Button

5 Responses to “Scalvi cu voia noastra”

 1. Radu Says:

  Nu neaparat faptul ca statul iti ia jumate din ce castigi e problema…daca, incepand de la salariul brut, s-ar mai adauga un “0” macar sumei, nimeni nu ar mai avea nimic impotriva taxelor care abunda din plin peste tot ( vezi orice tara in afara de romania :p )… sa ia, daca chiar trebuie, dar sa se si vada de ce iau, si desigur, sa fie constienti ca trebuie sa traim si noi..

 2. lupeneanul Says:

  da, da noi nu avem 0 ala in plus si pe ei nu ii intereseaza daca noi mai traim sau nu.

 3. ocsike Says:

  Poi ce? credeai ca muncesti pentru tine?
  Radu arata-mi tu salar de ala cu 0 in plus. Un var de-al meu nu are un 0 in plus dar are suficent. Dar lucreaza pentru o firma daneza. Hai sa zicem ca gasesti un salar decent in bucuresti daca lucrezi pentru o firma cu patron roman. In provincie doar daca lucrezi la firma straina.

 4. Suntem iobagi. Sau nu? | Opinii | Robintel Says:

  […] la Lupeneanul pe blog vedem, pe aceeași temă, articolul Sclavi cu voia noastră din care mai citez un […]

 5. Mirela Says:

  Suntem sclavii banilor.

Leave a Reply

*