Șpectacol…. cu semințe

septembrie 18, 2010 - 1:50 pm No Comments

Am fost azi dimineață la singurul spectacol care mai rulează în Lupeni pe bani publici, și anume fotbal. Echipa locală Minerul Lupeni, a primit vizita echipei Voința Sibiu. S-au purtat fumos cu ei, chiar le-au dat cele trei puncte. Adică Minerul a pierdut again după un gol luat în ultimul minut.

Ce am văzut: cațiva jucători buni la Minerul, dar o echipă care nu se leagă, un joc haotic, cu mingi aruncate pe vârfuri.
Ce nu mi-a plăcut : mi-am luat ți eu ca tot omu’ o pungă de semințe și o apă minerală. Am văzut că intră lumea cu sticle de apă, deci nu credeam că e vreo problemă dacă intram și eu. Dar fix pe mine m-a oprit comunitaru’ și mi-a luat sticla, cică nu era voie. Am făcut gât bineînțeles, da nu am trecut cu sticla. Asta e, m-am consolat cu faptul că pentru ei am părut cât de cat periculos (eu ?!?). Oamenii și-au făcut treaba, da ei nu se gândesc că prin spatele fostei tribune de lemn, printre brusturi, poți să intri cu bâte, cuțite, pistoale, ak-uri, ai putea să bagi și un tanc dacă te-ai chinui un pic.

Ce mi se pare absurd : Nu poți să ți un om care bagă 3 pungi de semințe în medie, fără apă două ore, fără să îi mai pun pe ăia care aplaudă și cântă. Dacă nu e voie cu sticle pe stadion, măcar să cheme un vânzător ambulant care să ne dea suc cu 5 lei paharu sau… ceva de genu.
De galerie nu mai zic nimic, nu vreau să supăr etnia “privilegiată”. Pot să spun doar că fetele din a 4-a care ne făceau galerie când jucam în campionatul școlii le dadeau clasă.
Ce cred despre echipă : Chiar dacă sunt micorbist, tot nu văd rolul acestei echipe. Banii aruncați și-ar avea rostul dacă, stadionul ar fi plin tot timpul, dacă ar fi cel puțin 100 de copii la grupele de juniori, dacă din jucătorii echipei s-ar naște idoli care ar îndemna copii din oraș să facă sport, etc. Așa rămân la părerea că este doar o unealtă electorală, o povară prea mare pentru un oraș așa de mic.
Share Button

Leave a Reply

*